Moustapha Akkouh

Een leven voor jeugden, atletleten en Taekwondo ontwikkeling.

Pionier van Taekwondo in België, meester Moustapha Akkouh is al meer dan 40 jaar betrokken bij de ontwikkeling van Taekwondo.

Als trainer van verschillende generaties van zwarte gordels en internationale kampioenen heeft hij deze sport in België ontwikkeld dankzij zijn 2 clubs in Halle en in Brussel.

Zijn opleiding heeft enkele tientallen Belgische en internationale kampioenen in staat gesteld zich op het hoogste wereldniveau te uiten, met name op de Olympische Spelen, de Wereldkampioenschappen, de Europese Kampioenschappen, de Afrikaanse Kampioenschappen….

We kunnen met name Abdelkader Zrouri, vice-wereldkampioen in 2005 en Abdelkrim Hohoud, vice-Europees kampioen in 2002 noemen.

Erkend als een van de 20 beste coaches ter wereld tijdens de 1e coachingsessie van de World Taekwondo Federation in 2019, werkt hij dagelijks aan de opleiding van jongeren.

Vele landen en federaties doen een beroep op zijn sportwetenschap, met name: België, Marokko, Senegal, Niger, Democratische Republiek Congo, Tsjaad…

Als internationale expert heeft hij Taekwondo in zijn geadopteerde land België gepromoot door de afgelopen 20 jaar de Indoor Brussels Open te organiseren, een wedstrijd die atleten van over de hele wereld verwelkomt.

Hij heeft ook gewerkt voor de sportbeoefening in zijn land van hart, Marokko, door het organiseren van stages en kampioenschappen zoals de Oujda Open.

Elk jaar organiseert hij verschillende grote Europese opleidingen die jonge wereldkampioenen van over de hele wereld verwelkomen in Griekenland, Spanje, Italië,…

Het neemt ook deel aan de ontwikkelingssamenwerking door het organiseren van regelmatige seminars in veel Afrikaanse landen.

Vandaag de dag blijft hij taekwondo onderwijzen aan kinderen en atleten, zodat ze hun volledige potentieel kunnen bereiken in een bevredigend en evenwichtig leven.